Under gymnasiet var jag nog lite vilsen. Hade en ganska knepig klädstil, och var inte så starkt som person. Dejtade fel kille, och hade precis flyttat hemifrån, från min älskade mor och far. 
 
Men ibland (eller ganska ofta) fanns det vissa glädjemoment som jag aldrig glömmer. Under en svenskalektion skulle vi välja en författare samt bok och skriva ett arbete om/reccensera. Jag blev rekommenderad Voltaire's klassiker Candide. Inte riktigt min stil tänkte jag då, men gav den ett försök. (I efterhand - JO! Din stil, dumma unge)
 
Jag mådde så bra när jag läste den här boken, och jag bar med mig den i princip konstant under 2-3 veckor. Det var en gammal bok, ganska sliten, och jag minns känslan av hur den kändes att öppna den. Men när arbetet var över fick jag såklart lämna in boken igen.
 
Fick ett ryck häromdagen och beställa massvis av klassiker från Adlibris. Det blev:
 
Voltaire - Candide & other stories 
Voltaire - Candide (Dual-language), originalspråk på franska, och översatt engelska
Homeros - Odyssén
Herman Melville - Moby Dick
William Golding - Flugornas Herre
Daniel Defoe - Robinson Crusoe
 
 
Filippa K ville också vara med på ett hörn. Och för er som inte har läst denna bok = LÄS! 
 
Woho! Ringde precis ortopeden och kollade när de ska ta av gipset. Planerat var den 16 februari, men eftersom vi åker till Österrike den 13 februari, så får jag komma in redan då och plocka av gipset. Skönt! Det innebär att jag kan träna upp benet under ledigheten, istället för att ligga still med gips. Väldigt snällt av dem att ordna detta. 
 
Snart bara 1 vecka kvar alltså! Vilken start på detta året alltså. 
 
Det känns dock läskigt att ta av gipset (speciellt några dagar förtidigt).. Kan inte tänka mig att stödja på foten än, men det kanske bara sitter i huvudet? 
 
Någon som har brutit något innan?
Hur kändes det då när du tog av gipset?